14 november 2009

Pixbo and Jesus walks!

Idag är det lördag och inga Premier league matcher på tallongen, vad gör man då?
... Jag fick låna en väldigt trevlig bok av min kombo i veckan som heter Guds hand, tror jag ska förkovra mig lite i den. Boken behandlar mycket om likheterna mellan religion, gudstjänst och kristet liv med fotbollen och passionen som folk har för sporten världen över. Väldigt intressant(!) men det blir att plocka ut godbitarna eftersom författaren kanske inte helt är på det klara med vad som faktiskt är den grundläggande sanningen här i livet. Ni får säkert ta del av den boken här på bloggen om ett tag.

Imorgon går bussen kl 05.00 från Uppsala mot Göteborg för att där möta det anrika gamla storlaget Pixbo. Jag skriver gamla eftersom det var ett bra tag sedan nu som de var framme och spelade om de ädlaste medaljerna. Orsaken till att de inte går lika bra längre kan ju stavas att Hellgård, som många ser som världens bäste genom tiderna, inte finns kvar, och sedan fanns det en viss Niklas Jihde i klubben under deras framgångsperiod. Men en personlig favortit var ändå alltid Jerker Lundgren, flinten med vitt pannband. Ha la faktiskt av så sent som förra året, synd, hade varit kul att möta honom.

Jag kör vidare som center i tredje femman och ska göra vad jag kan för att laget får med sig tre välbehövliga poäng. Det är ju det som räknas ;)

Dagens låttips som jag vill ge er är den låt Storvreta använder som "tändningslåt" inför matcherna. Den är skön och lyssnar du på texten förstår du ett bra samtal med och om Gud. Jesus går alltid med oss!