29 augusti 2014

Vilken paradisö, men vad gör vi här?!


Nu börjar resan lida mot sitt slut. Vi har rest runt i 3 veckor men det känns så mycket längre. Tiden har gått fort och långsam på samma gång. Det har varit så otroligt många upplevelser och möten med människor som gör att huvudet och hjärtat är helt fullt av intryck. För mig som ledare har resan varit speciell på många sätt. Att få följa och leda andra som möter en helt ny kultur är verkligen en upplevelse. Jag har tidigare arbetet som volontär och rest på egen hand men detta har varit något helt annat. Jag får uppleva och se genom deltagarnas ögon.

Man kan fråga sig varför man åker till semesterparadiset Zanzibar efter att ha levt och andats Afrika under nästan en månads tid? Den frågan ställde sig många när vi anlände till backpackerhotellet Kendwa Rocks. Vad gör vi här? En sådan här resa väcker många nya frågor. Man får nya perspektiv, både på det man sett på plats men inte sällan också på hur livet ser ut på hemmaplan. Tanken med veckan på Zanzibar är att ge tid till samtal, reflektion, vila och lugn innan det är dags att åka tillbaka hem till Sverige och Norge.

För mig personligen har jag haft svårt att helt slappna av. Mår alla bra? Vem skulle behöva ett uppmuntrande ord idag? Vem behöver utmanas lite extra? Det blir många goda och viktiga samtal. Detta blandat med god mat och jämna volleybollmatcher i den finkorniga sanden.

Vi kan titta tillbaka på en fantastisk resa tillsammans med en grupp som ställt upp för varandra, haft stort tålamod, vågat ta initiativ och testa sina gränser. Jag är övertygad om att alla har fått med sig många härliga minnen, nya insikter och perspektiv på livet. En sådan här resa borde alla få vara med om och jag är otroligt tacksam till KRIK för att jag fått göra den med närmare 30 helt fantastiska människor. För dig som läst våra inlägg och blivit inspirerad vill jag uppmuntra att ta chansen att följa med nästa gång KRIK besöker CHRISC!

Gud välsigne dig och hör gärna av dig om du har fler frågor om resa!


Olle