28 augusti 2014

En annorlunda födelsedag i Kenya

Födelsedagen infinner sig som bekant varje år och för det mesta ser den relativt likadan ut år efter år. Denna födelsedag stod dock ut lite från de andra. Den här dagen var vi på Voi stadium där vi tillsammans med CHRISC Voi skulle anordna en fotbollsturnering. Vi var där som funktionärer. På morgonen hade Patrick, som är värd på Scripture Mission i Voi, överraskat med toast och på kvällen efter middagen fick jag en fin kaka av gruppen:) Senare på kvällen efter kvällsmötet satt jag kvar och snackade med några och märkte inte att rummet tömts på folk. När jag sedan gick ut för att gå till Mancave (som vi kallade killarnas hus) överraskades jag av den övriga gruppen som stod ute på gården och var beredda att fira mig på Kenyanskt vis. Jag blev dränkt av en hink med skitit vatten för att sedan sköljas av med rent. Det var uppfriskande speciellt med tanke på att vi inte hade något varmvatten. Helt klart en tradition väl värd att ta med hem till Sverige. 

/Emanuel