8 april 2010

eee, jo, eee, nu ska vi se....

Ligger och slappar på hotellet i Göteborg. Kommer inte på nåt alls att göra, tyvärr... Kanske man ska ta sig en dusch eller spela lite nintendo 8bitars online?

Det är inte alltid det lättaste att fördriva en sån här dag. Man blir liksom bara stissig när man tänker på hur stor match det är ikväll.. Tänk om vi vinner, så gött! Tänk om vi förlorar, så segt.. men då har vi ändå en stor chans kvar. Men jag tror faktiskt vi tar det ikväll. Ingen vill dra ut på det här längre än nödvändigt.

Vad händer i resten av omvärlden? Det har varit påsk precis eller? Hur är vädret? :)


Nej riktigt så inskränkt är jag inte... men jag kan ta ett exempel på hur inne jag är i slutspelet.

Förra matchen mot Warberg borta var ju på långfredagen. Vi vaknade upp här i Götet, yrvaken gick man bort till frukosten och där mötte jag Jeppe i laget. Han sa godmorgon och sen "du har jag har tänkt på det. Hur funkar det för dig att spela idag?.. Jag tänkte i och med vad det är för dag."

Mitt svar var: "eee, jo, eee, nu ska vi se.... det är 2:a april idag ja... e jo men det går bra.. eller?"
Du tänker liksom inte på att det är långfredag, sa han..
Då kopplade min hjärna på verkligheten igen. Just då i stunden tänkte jag inte ett skvatt på att det var långfredag och den mest sorgliga dagen i kristendomens historia. Men givetvis hade jag tänkt på detta många gånger just före denna dagen, att jag skulle spela match på en "helig" dag.

... det var komiskt. Jag som tänkt över vad påskens betydelse och innebörd många fler gånger än de andra i laget och jag är både känslomässigt och trosmässigt engagerad i vad som händer under påsken, kom inte på vad det var för dag...
Det hela fortsatte i alla fall med att jag fick snacka med nästan hela laget om just detta och förklara hur jag såg på det här med påsken och att det inte är några problem för mig personligen att idrotta på långfredagen. Jag kan umgås med Gud precis där jag är och Han kan visa mig saker om sig själv som jag inte själv hade kunnat ana.

Sedan fick jag inför hela laget även berätta om hur det låg till med Krisit himmelsfärd och pingsten.. Varför vi svenskar än idag firar det med röda dagar, bara för att Jesus steg upp till himlen och att helig ande utgjöts till alla människor som tror.

Häftigt! ;)