12 oktober 2009

På besök i Oslo

Måndag och tisdag denna veckan, så är jag på besök i Oslo hos KRIK-kontoret.

Ni kan bara föreställa er vilka fantastiska lokaler de har kunnat skaffa sig. Mitt på Ullevål arena, som är nationalarenan i Norge, där landslaget spelar hemmamatcher, syns "KRIK Kristen Idrettskontakt KRIK" stort över en hel våning. Står man utanför och tittar på arenan undrar man nästan om det är KRIK som äger hela stället. Det utmärker sig väldigt bra och det kunde inte ha varit snyggare!

Det är otroligt inspirerande att få sitta ner och samtala med de anställda i KRIK Norge. De har ett rikt arbete, med massor av saker som man på en gång skulle vilja överföra till Sverige. Men med lite tålamod och hårt arbete så tror jag att vi i Sverige kommer få vara med om mycket som de i Norge är med om just nu.
Det är i vart fall helt fantastiskt att se hur stort KRIK är och vilken potential som ligger nerlagd i visionen.

Jag har fått ett par timmar med KRIKs grundare, Kjell Makrsett, idag och vi har samtalat mycket om KRIKs utveckling i Sverige. Han bryr sig mycket om oss och önskar oss all lycka och välgång. Jag lät hälsa att vi väntar på hans första besök på ett svenskt KRIK-läger. Det borde vi få till snart!

Imorgon fortsätter Norge-äventyret, vi hörs i veckan!

FRID