19 oktober 2009

Överkörd av en lirare.

Den uppsnackade matchen mellan oss och Warberg var tänkt att bli en nervpiller in på sista sekunden, så blev det inte riktigt.
Jag snackade tidigare om Magnus Svensson, som alltid är rolig att möta, men han fanns inte med. Istället blev det hans lekkamrat Martin Emanuelsson som avgjorde matchen, nästan helt på egen hand. Bland annat gjorde han 2 mål och 1 assist i Boxplay. Givetvis inte okej från vår sida att släppa in mål i vårt Powerplay.
Jag säger så att det är tur/bra att dessa plumpmatcherna kommer nu tidigt på säsongen så kan vi rätta till det tills slutspelet börjar, men helt klart är det ju alltid surt att förlora.

Vad säger Bibeln idag?
I Romarbrevets första kapitel och vers 16 står det: "Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror, juden främst men också greken. I evangeliet uppenbaras nämligen en rättfärdighet från Gud, genom tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva genom tron."

Gud tror på oss. Att vi ska kunna leva rättfärdigt och likt honom genom tro. Ingen av oss kan slå oss för bröstet pga de handlingar vi gör och tänka att "nu lever jag rättfärdigt", men genom ett liv i tro och genom att Gud tror på oss så kan vi vara stolt kristna, och inte skämmas för evangeliet.
Tänk så här att du går på stan tillsammans med en världsstjärna (bestäm själv vem, jag väljer Rooney eller Brad Pitt) och du träffar lite kompisar. Då skäms du inte över vem du är utan du är nog rätt stolt och mallig över att få gå tillsammans med denna världsstjärna som alla ser upp till.
Precis på samma sätt kan det få vara med Gud och vår tro på honom. Den är så fantastisk och när den kommer fram på rätt sätt så beundras folk av den och tycker det är attraktivt!
Skäms inte för din tro eller evangeliet. Det är världens bästa budskap!