1 oktober 2010

DERBY IKVÄLL!!!

Hej kära läsare!!
Jag har hållit krutet torrt här de senaste dagarna i bloggen eftersom det är derby ikväll! (det var väl en bra bortförklaring på min passivitet?)

Det är alltså dags för en av säsongens absolut roligaste matcher, borta match mot Sirius i en fullsatt hemmaarena Fyrishov. Vi delar ju på denna sköna arena och tränar ofta alldeles tätt inpå varandra i veckorna. Ikväll ska det då också avgöras vilka som är Uppsalas hetaste innebandylag i vad som säkert är det hetaste derbyt denna säsongen i hela superligan.

Personligen så hyser jag stor respekt för Sirius på grund av deras gedigna kunnande och rutin (trots att de var nykomlingar förra året). Många av deras killar ha varit med länge och vet precis vad som gäller i stora matcher. Förra året slog de ju bland annat både Täby och AIK har jag för mig...

Deras tränare Jedheim blev med all rätt utsedd till årets tränare efter förra säsongen och har varit med länge. För länge för att helt gå bort sig vid såna här matcher.
Sedan har ju Sirius även lockat över vår andrecenter från förra säsongen, Dan Johansson som är en otrolig tillgång för vilket lag som helst med sina passningar och sin slughet.

Men sedan tidigare har vi ju ett stjänspäckat lag på banan igen. Första femman som är intakt kommer att stå för 5-6 mål tror jag och det är dags för mig och min femma att också göra mer än ett mål/match. Jag spelar ikväll högerback i andrafemman tillsammans med den rutinerade Staffan som vänsterback och landslagsmännen Kanebjörk och Holtz där framme. Till höger kompletterar den avige Jocke Olsson dessa på ett fint sätt.

Nu sitter man här med sitt KRIK-jobb men tankarna börjar mer och mer ju längre tiden går att sväva iväg till ett fullsatt Fyrishov och många heta dueller med de hungriga Sirius-spelarna.

Låt matchen komma. "Jesus walks with me"