17 september 2010

Premiär imorgon!

Imorgon är det dags för premiär i Svenska Superligan säsong 10/11. Och det blir med tuffast tänkbara start genom en repris på finalen från i våras mot FC Täby.

Alla snackar om att det är Täbys år i år och att de är favoriterna till guldet. De har även haft en fantastisk försäsong med nästan bara segrar i allt som ställt upp i. Det ska därför blir extremt kul att få möta dom på en gång, tidigt på säsongen, för att se vart vi båda ligger nånstans form-mässigt.

Oss har det inte snackats lika mycket om. Snackades nog mer inför förra året, att vi var redo att utmana om SM-guldet. Vi är redo i år igen kan jag meddela. Vi har tappat fyra spelare från fjolårets trupp, men kunnat fylla upp de flesta luckorna med minst lika bra spelare. Vår dödliga fösta femma, som säkert är en av världens bästa nånsin, kommer ju leverera minst lika bra i år.

Sedan återstår det att se om hur vår andra femma står sig gentemot i fjol. Då gick Dan Johansson center och Kanebjörk, Holtz som forwards framför Staffan och Mikulski. Nu har Dan gått till Sirius och Mikulski gått till, just det Täby.. Det ska bli kul o möta honom.
Nu står det också klart att jag får chansen som högerback i andra femman på lördag och kommer ha Staffan till vänster om mig.

Men nu skadades han på träningen igår, så vi får se om det är löst innan lördagens drabbning. Annars kan jag tänka mig att jag får spela med Gustav Bäcsktröm som vänsterback, vilket skulle innebära ett ungt och orutinerat backpar i sammanhanget. Jag är i alla fall redo för uppgiften. Att få chans att spela på två femmor i svenska mästarlaget är större än jag kunnat ana för bara några år sedan. Nu känns det helt naturligt.

En lång fredag kvar innan lördagens fest är här. Låt den komma!

Guds frid