18 oktober 2010

Var kommer allt ifrån??

?
Jag blir ofta förundrad över hur skapelsen fungerar.
Jorden, Universum, Atmosfären, Människokroppen, Kärleken och ner till de minsta mikromolekyler och atomer som vi har upptäckt...
Det är verkligen helt otroligt hur allting hör ihop och hur saker och ting synkar med varandra. Jag tror att människan i allmänhet och jag i synnerhet accepterar mer och mer att vi aldrig kommer kunna förklara livets uppkomst och upprätthållelse fullt ut ur ett vetenskapligt perspektiv. Vanligaste svenska svaret idag är att "det finns nånting som ligger bakom..."

Men en sak kan jag inte släppa. Jag bara måste få ett svar från någon sakkunnig i frågan, som kanske är en av livets stora existentiella frågor i vår tid.

Var kommer allt snor ifrån ur en förkyld kropp?
Jag har snytit mig liter-vis i helgen och fortsätter så även idag... Hur är det möjligt? Det är inte direkt så att man fyller på med snor utifrån, men ändå, en gång i halvtimmen kan man få ut hur mycket som helst.

Du fysiker som läser detta, ge mig ett mättande svar på min hungrande fråga.

Kanske inte bloggens fräschaste inlägg, men nog så väsentlig när man är förkyld.