7 oktober 2010

Till semi, trots förlust

Vi hamnade rejält på efterkälken när vi redan efter 9 minuter låg under med 3-0 mot det tjeckiska laget Vitkovice. 3-0 målet för övrigt instyrt av mig framför Albin i kassen. Tungt. Men såna skitmål får alla. Därför är det viktigt att bara köra på direkt efter nåt sånt har hänt.

Men nej. Inte denna matchen. Vi fick inga skitmål. Inte ens dom riktiga klassmålen fick vi, när vi gång på gång rullade ut det tjeckiska försvaret och kom till öppna målchanser kunde vi sätta bollen i nätet. Helt otroligt vilken oskärpa vi hade i avsluten. Och ja, det var det som var skillnaden idag. Vi fick inte dit bollarna. Oförmögan att göra mål (trots öppna lägen) har varit vår akilleshäl hittills denna säsong. Siriusmatchen kan vi väl minst konstatera var likadan.

Defensivt gör vi ju inte heller nån klockren fight, men det e svårt när man inte får nån gratis energi av att göra enkla mål. De målen vi gör idag kommer ju dels för sent och sitter dels så sjukt hårt inne. Vi får kämpa för dom. Ovanligt mycket.

Vinden vänder alltid nån gång.
Detta kommer att vända. Mark my words. Vi behöver vara ödmjuka inför uppgiften som kommer imorgon men också tro fullt ut på hur bra vi är och att vi kan vinna denna turneringen. Förlusten idag innebär att vi istället för att få möta Tunet (norska mästarna) får möta SSV (de finska mästarna). Där är ju en viss klasskillnad dessa två lagen emellan...

Nu tar vi det åter lugnt på hotellet. De flesta spelar tv-spel men vissa är också duktiga och pluggar eller jobbar.

Wii-proffs på 30 min.
Igår introducerade jag golf på Wii för Joel-polarn. Han hade aldirg spelat innan men behövde inga jätteavancerade instruktioner för att totalt dominera dubbelsängs-fighten och vinna med 4-5 bollar. Det jobbigaste var hans sista chip på nionde hålet (100 yards) som studsandes på flaggan hittade rätt ner i koppen. Ett magiskt wii-slag som bara proffs gör. Nu ska jag ladda för att ta revansch även där ... Hoppas få skriva om revanschens sötma i morgon kväll! ;)

Guds frid kompisar