5 oktober 2010

Vinst mot Schweiz-mästarna!

Vinst i första matchen! Vi kunde idag slå undan vår grupps största hot Wiler Ersigen, de Schweziske mästarna med storstjärnor som bröderna hofbauer, Olle Thorsell (svenska landlagsräv) och inte minst Henrik Quist, bjuvsingen som varit världens bästa back i många år (även om det var ett par år sedan nu..). Matchen slutade 5-4 efter sedvanlig innebandydramatik i slutminuterna.

Så otroligt viktigt för oss och för hela vår satsning på europacupen. Vi behövde en vinst för att känna att vi verkligen är inne i turneringen och heta igen.

Personligen var det extremt kul att få spela hela matchen på två femmor och att få göra det på det sättet. Detta var min klart bästa insats på backplatsen och det känns som att man mer o mer börjar komma in i det. Jag fick även hänga en viktig strut till 4-2 i tredje perioden. Snyggt var det med, men så ska det ju va när backarna kliver upp…
Foto: Henrik Söderström unt.se
Vår femma med mig och Staffan bakom Joel, Holtz och Winroth funkade strålande idag. Spelade 3-1 där Holtz stod för 1+2 och blev matchens lirare. Det behövde vi!
Annars har det varit en krävande dag, med mycket resande och lång väntan på käk. Otroligt tacksam för min pasta-tonfisklåda som kom med i packningen imorse med hjälp av fästmön. Grabbarna suktade efter nåt liknande när man tryckte i sig den på planet.

Btw. Dagens oväntade. Jag har med mig pastalådan genom säkerhetskontrollen med en stor, vanlig gaffel och kommer på att det kan jag ju inte ha på ett plan med alla regler. Man får ju inte ens ta med en nagelsax nu för tiden. Men gaffeln då? Jovisst, inga problem. Inte ens ett ord… Lite oväntat? Men sen klurade jag lite. Dom måste ju ha tänkt när dom såg pastan att det är klart han behöver en gaffel till den.. Så egentligen handlar all ”smuggling” om att ha ett accepterat bihang till sitt olagliga medel. Men t.ex. en köttyxa till steken, eller?

Imorgon blir det estländskt motstånd. Jag får finna mig på bänken efter att ha fått en klassisk ”vadkaka” under dagens match.

Läs gärna mer om oss på unt.se
Nu ska jag äta färdigt mina lettiska svampchips och spela lite wii-bowling med joel innan vi somnar… God natt