2 oktober 2010

Konstig känsla efter tung förlust

Det blev torsk mot Sirius i derbyt igår med 4-1, inför storpublik på över 2000 pers.
En sån här förlust är bland dom tyngsta, för många i laget den absolut tyngsta för att ett par bröder till spelare i vårt lag spelar där, Johansson och Berggren.

Ändå går det inte att vara riktigt ledsen. För vi gjorde en bra match. Inte den bästa vi gjort, men nog den bästa i år faktiskt. Även om vi slog både Täby och Mora så var det inte alls samma kvalité och skärpa i besluten som igår. Vi sköt alltså 29 skott på mål. I målet för Sirius stod en vägg, ett monster, en 17-årig debutant född 92. Vilken match han gör. Det är den värsta debut jag kan tänka mig är möjlig att prestera, att nästan hålla nollan mot svenska mästarna.

Skjuter man 29 skott på mål och många utanför så ska man kunna vinna en match då motståndaren gör 4. Allt allt allt igår handlade om att vår skärpa i avsluten inte var där. Mycket märkligt och det är en konstig känsla som fyller en idag, eftersom några hedersamma förluster inte existerar i derbyn mot lillebror. Bara vinster och förluster.

Idag är jag dock redan uppe på benen igen (08.30) för att ta hand om mina och cec vänner från Oslo, Sina och Marius. Vi ska göra Uppsala och kosa oss som man säger på norsk.

Ha en go helg. Nästa vecka ska vi försöka att vinna hem europacup-guldet i Lettland.