1 september 2009

Då kör vi!

pip, pip, pang!
Då kör vi!! Där gick startsmällen för den nya KRIKbloggen som kommer heta Peter bloggar...
Tanken med bloggen är precis som KRIK att kombinera kristen tro och idrott. Här kommer jag kontinuerligt under hela hösten att uppdatera vägledande tankar och inspiration i vårt kristna vardagsliv tillsammans med vad som händer i min elitsatsning i innebandy i Storvreta. Man ska kunna ta del av enkel andlig vägledning och även hur det är att satsa som idrottsmänniska... Det bästa av två världar. Eller är det egentligen två världar?...

Gud vägleder oss i vår andlighet med sin Helige ande och Han har samtidigt skapat mig med armar, ben, teknik, koordination och kondition så jag kan idrotta. Det är nog i en och samma värld Han skapade både, idrotten och andligheten. Det innebär alltså att jag inte behöver leva som om det vore i två olika världar, utan jag kan vara en och samma person i vad jag än gör. Jag behöver inte leva på två olika sätt, andligt ibland och sportigt ibland utan kan göra det samtidigt, helt fantastiskt, vilken gåva.

1 Mos 2:7 "då formade Herren Gud människan av jord från marken och blåste in liv genom hennes näsborrar, så att hon blev en levande varelse"

Gud har blåst in sin livsande i oss, så vi är levande varelser. Detta är hämtat från den allra första texten i bibeln.. Lite längre fram i Nya testamentet så står det att vår kropp är ett tempel åt den helige ande, alltså att Gud själv som ande bor i oss. Kroppen mår bättre rent fysiskt när vi motionerar mycket och rör på oss och det kan vi också se som att på ett sätt vårda det tempel där Gud själv bor. Det är ingen saga att Gud bor i oss, utan har vi tagit emot Honom så är det så och jag tror att Han och jag mår som bäst tillsammans när både fysiken och andligheten är i full aktivitet.

Frid!