9 september 2009

Gud gillar att fixa

Jag bor numera i Uppsala och hade i förra veckan bestämt mig för att åka ner till min familj i Skåne och dels hälsa på min nya brorsdotter som är en vecka gammal. Jag hade sett fram emot detta och i över en veckas tid kollat upp de billigaste resorna för att ta mig ner. Buss, tåg, flyg, alla var ungefär lika dyra och då tänkte jag att flyg går ju faktiskt snabbast så det får det bli..


Det fanns biljetter kvar men under hela veckan så kände jag att jag skulle vänta med att beställa den där biljetten (vilket är rätt osmart om man vill ha de billigt!). Jag hade bara några dagar innan anmält mig till en freeridetjänst, som innebär att om man har en väldig tur så kan det dyka upp en hyrbil att köra gratis från en stad till en annan.

Jag uppdaterade den sidan ofta, men där kom aldrig upp någon resa från Uppsala. De flesta utgick från Arlanda, och jag tänkte att dit kunde jag ju ta mig och sedan köra till nånstans nära Skåne och sedan lifta eller nåt. Allt för att det skulle bli så billigt som möjligt. Men så i torsdags, dagen innan jag skulle ge mig av, kommer det upp en resa mellan Uppsala och Helsingborg. Villkoren är att köra ner den under en dag och för mig som hade tänkt att åka på fredag morgon och komma till Skåne på eftermiddagen kunde det inte passat bättre!!


Jag förstod ganska snabbt varför jag skulle vänta ända in i slutet med att beställa den där biljetten, som annars hade kostat 600 kr.

Jag har bett nu på sistone speciellt att Gud ska få kontrollera min ekonomi. Jag har bett om att inte behöva oroa mig för hur saker och ting ska lösa sig utan lita på att Gud kan ha kontroll även över de materiella sakerna i mitt liv. Detta är en stor utmaning för mig, men detta var ett klockrent bevis på Guds intresse i mitt liv och i mina böner. Gud gillar att fixa saker och han vill att vi litar på Honom.

Jag ska definitivt fortsätta be de bönerna. Tips är att testa du med. Gud kan göra massa olika saker och han vill svara på konkreta böner.


Allt gott! / Peter Svensson, KRIK


(Du får gärna skriva om liknande saker du varit med om i kommentarsrutan.)