16 februari 2010

YYYYRA och GULD!!

Med yra menar jag Rooneyyyy och Ferryyyy!!!

Vilken fantastisk afton! Den är värd ett blogginlägg. Jag satt och streamade Milan mot United samtidigt som Ferry gjorde en bragdartad insats i Vancouver och knep ett välförtjänt OS-guld! Vilken fantastisk prestation! Stort Grattis till honom och hela Sverige.

Det är så roligt att en hel nation kan ta åt sig och gotta sig åt en sån här seger, precis som om vi varit delaktiga i loppet. Folk blir ju faktiskt gladare och stoltare svenskar när svenska idrottsmän tar OS-guld. Precis som Norge blir ledsnare för att deras stjärnor inte presterar... När Ferry, Kalla o co kör bra så mår vi lite bättre. Det är roligt att tänka på det. Det är inte många som verkligen känner en kille som Ferry, men har är utsedd att tävla för Sveriges färger, försvara vår heder och bringa glädje åt folket. Han är utsedd att markera Sverige på OS-kartan och är samtidigt en stor ambassadör för hur bra det svenska folket verkligen är...

Tänk om han inte hade klarat det idag utan slutat omkring en 40:e plats, tillsammans med norrmännen. Då hade vi kallat det fiasko, skandal och varit lite sura över eländet. Vi hade nog skämts lite över våra skidåkare och inte velat kännas vid dom. Men nu, har Björn Ferry istället tagit guld! och lyckats med sitt uppdrag att bringa glädje och stolthet åt det svenska folket. Jag känner själv en liten boost inombords över hur skön segerns sötma smakar. Ferry slog den gigantiske Björndalen och alla andra i årets viktigaste lopp! aaaah det är skönt att vara svensk, vi är så bra! :)

Jag tror nog du känner igen dig lite i känslan. En för mig helt okänd kille (jag känner bara Ferry genom media) har idag gjort mig lite mer kär i och lite mer stolt över mitt hemland Sverige, och detta genom sportens regler.

Nu vill jag också säga att jag hoppas verkligen att fadäserna för Norge inte fortsätter utan att de får ta en gruvlig revansch på sig själva snart. Jag tror nog att både Northug och Björndalen med flera ska få utdelning för sitt hårda slit. De är ju egentligen bäst, men nu gäller det att visa det och att bringa lite glädje även åt ert hemfolk! Det kan även jag tjäna på... Kom igen!

Till sist slänger jag också iväg ett tack till den stekhetaste engelsman som någonsin satt sin fot på en fotbollsplan Wayne Rooney. Han spelar en fotboll på egen nivå just nu och denna kväll har han fått i alla fall mig att sväva på små moln. Två vackra mål borta mot Milan, på San Siro. En arena där United aldrig någonsin gjort mål tidigare! :)