10 februari 2010

Möte mot gamla vänner

Idag kommer FC Helsingborg på besök för att försöka slå Storvreta på bortaplan. Något de aldrig lyckats med tror jag. Som bäst har dom nog fått med sig en poäng om jag inte minns fel..
Och vi har en stor revansch att utkräva efter att vi torskade med 5-4 borta i Helsingborg i höstas. Då hade vi ju alla våra tre ordinarie centrar borta och det märktes ju minst sagt i vårt spel. Jag hoppas att vi kan komma igång i högt tempo nu på en gång, efter två veckor utan match!

Det blir som sagt ett möte med många gamla vänner för mig. Björn Jönsson i FCH är ju en jag hängt väldigt mycket med och resten av grabbarna i denna åldern har man spelat i distriktslag eller annat med. Även från min tid i FCH (för 3 år sen) finns det ju många kvar. Jag har alltid varit en beundrare av lagkaptenen Magnus Anderberg. Hans utveckling har väl inte gått i samma spikraka väg som den gjorde fram till de 21 åren, men ändå är han en fältherre på planen. I FCH gör Oliver Uhrberg debut, en stor talang från Munka, där jag också kommer från. Han blir den andra från den klubben att spela i superligan och det ska bli otroligt kul att möta honom! Jag får verkligen kämpa för att hålla honom bakom mig ett tag till :)

Ställer man våra lag emot varandra och ser på pappret vilka som borde vinna, så står ju våra totalt 9 landslagsspelare fram rätt mycket, jämfört med deras ena, Marcus Gullstrand. Vi är favoriter och bör spela med den pressen på oss. Vid vinst går vi återigen upp i ledning av superligan och sen väntar en avgörande match mot Warberg på måndag. Den möjligheten måste vi bara ta!

Statistiken i ssl pekar på att det är väldigt bra att vinna serien. Vinnaren får ju välja lag till både kvart och semi. De som kommer 5-8 är det då som ligger i farozonen. Vinnaren i superligan har också varit den som vinnit guldet till slut de senaste åren.

Det är minst sagt en spännande period som börjar nu.. Hur ska man även hinna med att hålla koll på all OS samtidigt? =)