7 januari 2010

segertåget rullar!

Tre nya fräscha sköna pinnar åt oss efter att vi vunnit med 10-3 mot Umeå City igårkväll! Det var nu vår tredje raka seger efter att vi torska borta mot AIK innan jul, så det är skönt att vi kommit igång igen. I och med att Mika Kohonen gjorde fyra poäng i matchen så tog han över alla tiders poängrekord i högsta ligan från Niklas Jihde. Nu har mr K gjort 695 poäng totalt!! Och det lär väl bli några till verkar det som....

Det anmärkningsvärda var att vi hade väldigt svårt med att få igång målskyttet mot Umeå. Efter halva matchen stod det 0-1 och bortalaget krigade på väldigt bra. Det var då jag fick göra säsongens skönaste mål för min del, och snyggaste också kanske. 1-1 betydde mer än bara ett mål. Efter det så tog vi kommandot ordentligt om matchen och gick till pausvila med 3-1 efter att ha radat upp målchanser.

Tredje perioden stördes av mycket utvisningar och lite böljande spel fram o tillbaka men vi fortsatte göra mål på löpande band. Jag fick också avsluta målskyttet denna kvällen och sätta 10-3 i en kontring där vi kom tre mot en. Oerhört sköna mål och förhoppningsvis kan det hålla i sig nu under våren så målgörandet får blir till en vana igen!

Nästa tuffa uppgift blir redan på söndag då vi möter Täby på bortaplan. Ni kommer ihåg det laget som vi krossade i tv-matchen i höstas. Jag kan garantera att de vill ta revansch efter det nederlaget, så det blir en tuff kamp. Även en viktig match pga att vi ligger så väldigt nära varandra placerings-mässigt vinner dom så har dom bra grepp på andraplatsen.

Nu är det snart träning och sedan kommer faktiskt Mattis Ottestig hit för att spendera helgen här i Uppsala, delvis här hos mig men också på annat håll.
Så imorgon blir det KRIKande för hela slanten för oss!!