21 januari 2010

Rom, där det händer, V

Vill ni läsa de tidigare inläggen om romarbrevet, tittar ni i arkivet.
I Romarbrevets 8:e kapitel och 15:e vers står det så här: "Ni har inte fått en ande som gör er till slavar så att ni måste leva i fruktan igen; ni har fått en ande som ger söners rätt så att vi kan ropa Abba fader!"

Här går romarbrevet vidare och fördjupar vad det menas med att leva ett andligt liv. Det är helt enkelt som att bli son och dotter till Gud och att få Gud som farsa. Vi har fått en ande som ger oss söners rätt, rätt till Guds rike, rätt till att kalla Gud för pappa. Ordet Abba betyder just fader eller pappa och det är också ett uttryck för en nära relation till son pappa. Abba, är mer likt kära pappa.

Så genom att ta emot helig ande från Gud och vilja leva ett andligt liv så blir vi, kan man säga, adopterade in i Guds familj. Det innebär inte bara det att vi blir barn till Gud och får rätt till så mycket mer än denna världen kan se utan också att Gud blir vår pappa. Han vill ta hand om oss. Han vill se till så att allting är okej för hans barn. Han ställer upp för oss i vått och torrt. Han vill beskydda oss. Han vill ge oss liv, och han vill ge oss glädje!
Vilken otrolig möjlighet!... att ha Skaparen som sin farsa och beskyddare.

Jag tycker detta är så stort det bara kan bli. Så jag uppmuntra dig till att ställa dig frågan: Låter jag Gud vara en kärleksfull pappa i mitt liv?
Oavsett svaret så är sanningen den att Gud alltid vill vara med oss, så startsträckan för att gå med Gud är aldrig lång...