15 januari 2010

Bestiga tröskeln!

...Då var det dags för fredagsmys igen! Detta fantastiska fenomen som bara har uppkommit det senaste halvåret, tack vare OLW! Jag säger då det. Vad vore livet utan chips? Vad gjorde man innan på fredagkvällarna? :)

Efter myset så står det träning på schemat för oss, kl 10.00 på lördag, som vanligt. Det är ofta rätt segt o ta sig upp de där morgnarna och byta om till träningskläder och värma upp. Ofta vill man bara hoppa över de närmaste två timmarna och sedan komma hem, ner under täcket igen.. MEN när man väl är igång, uppvärmd och inriktad på att vinna dagens träning, så finns det inte mycket som är roligare. Innebandy är en snabb och engagerande sport. Det går aldrig att stå lite slött på en kant och hämta andan, som man ibland kan göra i fotboll t.ex. utan man måste hela tiden vara inne i spelet. Och det är det som är så roligt. Det får en att ofta glömma att man faktiskt offrat varje lördagmorgon denna säsongen för att träna i en skolidrottshall.

Jag skulle vilja likna detta vid mitt liv sidan av också. Ibland kommer jag in i stunder då saker och ting är så tunga att ta tag i. Ibland går det ett tag mellan gångerna jag läser bibeln, även om jag bestämt mig för att göra det till en vana. Och när man då ska sätta igång igen, så finns där en jobbig tröskel att ta sig över innan man kan känna sig helt förlorad i det man läser igen. Kanske känner du igen dig?

Jag skulle vilja peppa dig och mig själv, med vad det nu än är som känns så segt och tungt o ta tag i att trotsa de känslorna för en liten stund. Sätt dig och läs eller be eller sticka eller ut och löp och gör det tills att du kommit över den jobbiga biten, för väldigt ofta börjar det efterhand kännas som att man både har medvind och nerförsbacke till sin fördel.
Gud ser vår vilja och vår längtan och han verkar med oss där, till vårt eget bästa. Men jag tror att han väntar på att vi tar första steget, första ansträngningen och sedan efterhand kommer han och gör våra ok lätta. (ok, bibliskt ord för alla saker vi måste göra).

Önskar er en riktigt fin helg!

Frid folkens!