18 december 2009

AIK nästa, x 2

Nu är det dags för mig och denna bloggen att komma tillbaka till innebandyfokuset. Som sagt har vi haft lite ledigt nu på sistone i och med den tidiga julvilan vi fick, samtidigt som de svenska damerna med Malin Dalbjer i spetsen snyggt fixade hem ett nytt VM-guld till Sverige.

Men nu är vilan verkligen slut. Vårt och mitt julschema är definitivt inte vad man kallar lugnt. Istället har vi sista träningen imorgon, lördag morgon, inför serieledande AIK på bortaplan på söndag. En match som betyder hur mycket som helst, då vi endast ligger ett poäng bakom (men med en match mer spelad..) - På måndagen tränar vi igen innan det är dags för julen. På tisdag morgon åker jag hemåt till Skåne och får landa där i fyra dagar innan det är dags för AIK igen! Den 26 dec kommer de nämligen och besöker oss i Fyrishov, som förväntas bli en kokande gryta pga en stor innebandycup med tusentals deltagare som börjar dagen efter...

Under min hemvistelse hinner jag även med att missa ett lättare träningspass, så jag måste fråga mamma om vi kan dribbla lite i köket igen under julen. Faktum är att dom otaliga passen i köket med mamma som går ut på att jag ska tunnla henne och hon ska trampa på bollen har format en stor del av handledstekniken ;) haha!

Efter den andra AIK-matchen (då vi förhoppningsvis leder serien) har vi två träningar innan det blir dags för Falun borta den 30 dec, dagen innan nyår(!) Detta är alltså anledningen till att P.Svensson är årets mest osociala nyårsfirande personen i Sverige! Inget Explore för mig inte... Men jag får i alla fall ta mig hem till Skåne på nyårsafton igen och träffa HELA familjen denna gången. Ska bli fantastiskt det med!

Så visst innebär en idrottssatsning en hel del sociala uppoffringar. Jag tror allt i livet har en framsida och en baksida. För mig handlar det mesta om att glädja sig åt det goda som man får möjlighet till och vara tacksam för den tid man faktiskt får med familj och vänner, även om det inte alltid är så stor som man hade velat. - Men... "Jesus walks with me!"

Matchen på annandagen kan man se live genom liveinnebandy.se!
Frid ut!