10 oktober 2011

Seger-helgen!

En helt underbar helg har sprungit förbi.
I fredags var jag ledig från jobb, för att min syster Rebecca o hennes familj, Niklas + Anton (snart 2) o Maja (6 mån) hade tagit sig upp från ljuva Munka Ljungby. Det blev ju givetvis fullt upp med lite Uppsala-guidning och barnpyssel. Helt underbart!

Det var också en perfekt uppladdning inför två viktiga matcher, dels för mig mot Hammarby borta på lördagen och dels för Niklas som mötte Sirius borta med sitt FC Helsingborg. (Ja, ni kan tänka att vi är lite innebandynördiga när vi är samlade..) Dock hann vi med att avverka årets sämsta tennismatch på en vattenfylld asfaltsbana i fredags också.

Hammarby/Handen sägs stortsatsa och allt annat är superligan är ett misslyckande om man har förstått dom rätt. Men jag tror att dom redan nu, tidigt på säsongen, har förstått att de måste gå in med en mer ödmjuk inställning än vad dom har visat hittills.. De är inte ett allsvenskt topplag i år, trots att de har många sköna spelare i sitt lag som jag faktiskt har sett upp till en hel del i min egna innebandykarriär. Johan Davidsson är ju en legend i dessa sammanhangen. Att han bara pallar att köra på tycker jag är imponerande.. Riktigt samma vassa passningar och samma löpsteg har han ju dock inte kvar sedan glans-dagarna i Haninge på 90-talet. Det börjar va längesen.

FBC Uppsala kunde alltså studsa upp från förlusten mot Thorengruppen förra helgen och vinna lördagens drabbning med 6-8. Helt underbart! Vägvisare denna match var framförallt andrafemman anförda av Martin Bengtsson o Markus Nordlind, men även Esbjörnsson får ju kryddas lite extra efter sina två avgörande mål i slutskedet. Otroligt kul att som spelande tränare få se hela sitt lag ge 100 för att vinna och att göra sina egna uppgifter så bra man bara kan och börja lita på att alla andra och gör sitt jobb. Fortsätter vi på detta fina sätt så kommer det bli en rolig säsong för årets nederlagstippade Uppsala-lag. Även målvakt Anton Wetterlöf, som är helt ny i elit-sammanhang måste berömmas för sitt lugna och bestämda spel i kassen.

Sen kunde även Niklas FCH vinna mot Sirius med stabila 5-2 och min bror Daniel fick vinna en match i studentserien i fotboll, så helgen blev en segerhelg med mycket familjehäng o skön segersötma.

Nu är det måndag igen, nya träningar, fortsättning på samma målsättning (9 poäng på 4 första matcherna) och nya härliga utmaningar i jobbet med KRIK.
Btw, har ni väl inte missat att KRIK-nytt är ute i brevlådorna nu? Maxat fin tidning!! Bli medlem nu så får du den hemskickad.