18 september 2011

Första inlägget

Välkommen hit ska du vara. Detta är KRIK Karlstads blogg. Vår lokalavdelning innebär för oss att vi, ett gäng friidrottare, träffas en gång i veckan för att ha bönis - vi pratar om allt som mer eller mindre handlar om Jesus, våra liv, olika funderingar, läser Bibeln och sedan avslutar vi med att be tillsammans.

fr v. Johan A, Elina, Elisabeth,
Therése, Johan O,
Tomas O (stående).
Vi är som sagt ett gäng friidrottare som har startat denna bönegrupp och den har funnits i över 3 år. Människor har kommit och flyttat, och idag består vi av 6 glada människor. Vi heter Johan Andersson, Elisabeth Höglund, Tomas Olsson, Johan Olsson Therése Lindhe och Elina Palmquist. Ibland kommer det också folk och hälsar på oss, vilket är himla kul och absolut något vi vill se mer av. Jag kanske ska tillägga att det var genom denna bönegrupp som jag själv kom till tro för ungefär två och ett halvt år sedan. Så att det kommer folk och hälsar på är kul, tro mig, jag har själv varit en rätt onyfiken ”besökare” som insåg att det gjorde all skillnad i världen att jag kom och spanade in läget i den lägenhet där det för mig verkade pågå något ganska mystiskt.  


Från och med nu har vi i KRIK Karlstad ambitionen att berätta för alla som vill höra (läs:läsa), vad vi gör & planerar att göra, tänker & tycker om saker, och helt enkelt bara skriva några rader om vad som händer oss i KRIK Karlstad. Saker som har med allt mellan Gud och inget att göra.


KRIK-löpet som genererade ungefär 10 000kr till BIAL
Vår bönegrupps-historia är att vi förutom dessa bönegrupper (onsdagar 20.00-22.00) också har haft för oss en del andra grejer. Under året som har gått fram till detta års höstuppstart har KRIK Karlstad funnits med på Allhelgonalägret på Sandvikengården, utanför Arvika. Där arrangerade vi ett Idrottsseminarium, en öppen fritidsaktivitet och ett KRIK-löp där vi samlade in pengar till BIAL  (Barn I Alla Länder – verkar för att barn ska få lära känna Jesus, Salt/EFS).


Vi hade under våren också ett alldeles eget KRIK OPEN Karlstad, en innebandy-turnering där 12 lag kämpade mot varandra i svett och glädje och som blev en riktig succé. 

Det vinnande laget i kategorin "Bästa Utklädnad".
KRIK OPEN Karlstad 2011
Lagnamn: Din mamma i rymden
"Det var underbart att se så många engagera sig så djup i något så fascinerande trivialt som en liten vit boll med hål i! Men, vi tänker att det händer något mer när människor möts på detta sätt och får svettas lite ihop. Något som går utanför den vanliga vardagslunken och som öppnar upp för möjligheten till nya perspektiv och relationer. Något som kan föra mig närmre dig
och samtidigt skapa unika förutsättning att dela erfarenheter av blod, svett och tårar med JESUS!"
Läs hela resumén av KRIK OPEN Karlstad 2011 på
http://www.krik.se/index.php?option=com_content&task=view&id=856&Itemid=1

 
Båda dessa event kommer att äga rum även 2011/2012. Alltså kommer vi under hösten återigen att vara med på Allhelgonalägret, v44, utanför Arvika, och anordna ett KRIK OPEN Karlstad – andra upplagan. Det finns också andra spännande planer och om dessa blir av återstår att se. Förutom dessa grejer händer det också en del av lite mer vardaglig börd, t.ex. en sommargrill eller två, och så får man ju inte glömma att vi som KRIKare tar med oss det faktum att vi tror på Jesus vart vi än går och vad vi än må göra, om vi så ser en film eller tävlar i en SM-final. Överallt är vår tro med oss och därmed också Jesus – Gud själv, så det som händer i var och en av oss KRIKares liv händer också i KRIK Karlstads liv.


Kul att du har hittat hit! Detta blir dock slutet på vårt första inlägg,
men snart kommer det fler!


/Elina