2 mars 2011

Predikan, hatmatch och föräldrar

Vecka 9. Vi är inne i veckan då Stockholm invaderar Åre. Jag snackade med min kompis Kristian i Åre som berättade om att det är helt omöjligt att inte åka och tycka lite synd om folk, och samtidigt komma på sig själv att man fördömer folk, och det var inget han var stolt över.. Det sitter folk och röker i både backe och lift, det är världens mest färgrika kläder, ett evigt trängande i liftkön och folk går inte o lägger sig kl 11. Man kan lite granna förstå den vanliga Årebon att dom irriterar sig lite över att deras hemby "trashas sönder", eller?

Matchen med stort M
Detta är också veckan då Stockholm invaderar Uppsala. AIK kommer på besök till Storvretas hemmborg Fyrishov. Om de lyckas sätta lika stort avtryck som stockholmarna i Åre, återstår att se, men en sak är säker att det blir alltid heta matcher oss emellan. Många skulle välja att kalla det för "hatmatch", och jag med vid detta tillfälle, även om jag själv inte hatar någon i motståndarlaget så är det ändå en känsla av hat man får från stämningen på läktaren från AIK-fans och från spelare i motståndarlaget. För att förtydliga så kan jag berätta att varenda gång man möter AIK så finns det ett visst antal personer på plats precis bakom ens avbytarbås som inte är ett dugg intresserade av själva sporten innebandy utan bara att "hata" motståndarlaget. Det absolut mest omogna och pinsammaste sätt man kan uppföra sig på. Efter några gånger har man lärt sig att koppla bort dessa personer, eftersom deras agerande inte är värd någon uppmärksamhet.

Predikan med stort P
Samtidigt som jag ägnar veckan åt att ladda upp för den matchen, så ska jag också skriva en liten predikan. Ni hörde rätt. På söndag vill Korskyrkan i Uppsala att jag predikar där med mina erfarenheter som idrottsman och vad man kan få ut av det som kristen. Det hela ska bli väldigt spännande, men det är rätt svårt att inte förbereda nånting som bara låter klyschigt. Jag ska försöka hålla mig från att trasslas in i en massa sportanekdoter utan o få nåt vettigt sagt. Men en hel del sport blir det!
Är du sugen på att utforska en gudstjänst, så passar därför söndagen i Korskyrkan väldigt bra. Det är gratis fika efteråt också, BAM ;)

Föräldrar
+ Att mina underbara föräldrar kommer på besök och förgyller helgens innehåll till det bästa. Ska bli fint med en familjehelg!