28 augusti 2010

Europacupen kvaldags!

Då har vi precis landat i Soumi, Helsinki. På plats var tulli och polisi och välkomna ossi. :)
Första gången i vårt östra grannland för moi. kul!

Kl 17 har vi match idag mot Tigers från Schweiz. De slutade två i deras serie förra året och får därför också kvala till europacupen. Imorgon står finska Erä för motståndet och det är antagligen den matchen som blir avgörande. Igår möttes våra motståndare varandra och Erä vann relativt enkelt med 7-3. Vi ska snart få se lite videomaterial från den matchen och sättas oss in i vad som väntar oss denna helgen.

Nu är det slappe på hotellet med mr Kanebjörk som gäller. Vi har zappat genom många finska kanaler och slutligen stannat på en hysteriskt högljudd tonårsserie. Mellan varven uppdaterar jag också senaste Zlatan-ryktena. Så sjukt att man orkar bry sig om var han ska spela nästa år, så mycket... Alla skriver om det. Alla snackar om det. Undra hur det går med de andra stora världsproblemen. Hörde ni att Zlatan kanske var tvungen att gå ner i lön från 100 miljoner om året till 80 ? Hur ska killen klara sig?...
Bra för Italien om han kommer tillbaka, men tråkigt att han inte får chansen att lyckas och bli bäst i världen i barca.

Nu ska jag ta mig en dusch och snart käka lunch så man vaknar efter en mindre bekvämlig färjetur med vikinglines. Där kunde man inte sova många minuter. Perfekt uppladdning för match va? :) Färjan uppfyllde nästan alla fördomar man haft sedan tidigare också, varav ett par kareoke-framträdande som ivrigt görs sig påminde än idag. En kvinna i 50-års åldern som sjöng/skrek "0h, mamy blu, oh mamy blu" tog nog ändå priset igår. :)