28 mars 2013

Påskperspektiv.

Har som många andra haft en ganska intensiv period här ett tag, så idag när jag cyklade hem från skolan och avslutat måstena på eftermiddagen så slog det mig att det faktiskt är påsk - PÅSK alltså!!

Min plan har varit att kombinera påskfirande med en del plugg som deeefinitivt skulle behövas göras... men när jag landade in här i eftermiddag så funderade jag på vad jag  e g e n t l i g e n  behöver... 
När blev uppgifter i skolan, eller andra saker för den delen också viktigare än att ta tillfället att stanna upp inför och vila i den viktigaste händelsen i världshistorien?? När blev mitt ekorrhjul som jag lever i varje dag annars på året så viktigt att det som berör mitt liv efter detta inte får min odelade uppmärksamhet ens för bara några dagar?

När jag sätter det i det perspektivet så åker pluggböckerna ner i en låda och bestämmer mig för att ta den tiden att leva med bibelns berättelser om Jesu död och uppståndelse istället - och göra det tillsammans med andra. Njuta av middagarna och tiden med vännerna - inte bara som en trevlig tradition utan även där med fokus på och i relation till budskapet som påsken bär med sig. 

Vill du anta utmaningen med mig - att pausa delar av vardagen som visst kan vara viktiga - men bara för några dagar lägga det åt sidan och öva på att ge utrymme för det viktigaste?

Kanske stanna upp och fundera på den här texten från Efesierbrevet kapitel 2:
Men Gud, som är rik på barmhärtighet, har älskat oss med så stor kärlek att fast vi var döda genom våra överträdelser har han gjort oss levande tillsammans med Kristus – av nåd är ni frälsta – och uppväckt oss med honom och gett oss en plats i himlen genom Kristus Jesus. Därmed ville han för kommande tider visa den överväldigande rika nåden i sin godhet mot oss genom Kristus Jesus. Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig. 10 Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till.