11 april 2011

Sista veckan är här..

Bibeln är full av liknelser. Liknelser är bra för att förklara saker. Det är därför dags för några liknelser.

Vi är inne i sista veckan på innebandysäsongen! På lördag står allt på sin spets och mästare ska koras. I måndags inför vår tredje semifinal mot Pixbo hemma, brast en lagpolare även ut att detta är ju "sista måltiden". Då gick tankarna igång i #17:s huvud och flera liknelser från innebandyns uppgörelse till bibelns berättelser spelades upp, mycket på grund av att det också är påsktid nu.

Sista veckan och den sista måltiden är ju begrepp som hämtas från bibelns actionfyllda berättelse om när Jesus fängslas, torteras, korsfästs och dör.
Jesus är ju den person som orsakat hela kristendomen, alltså världens största folkrörelse och religion. För att förklara den kristna tron och det kristna livet väldigt enkelt och så kärnfullt man bara kan så kan man säga att allt handlar om denne man. En kristen person tror på Jesus. Men från början startar den tron i att Jesus tror på människan.

Påsk på g!
Nästa vecka är det ju påsk, alltså det som i bibeln kallas sista veckan. Om vi lägger denna veckan parallell med påskveckan ser det på ett ungefär ut så här:
Måndag, tisdag och onsdag så slipar Jesus på findetaljerna i undervisning och förbereder sig själv och sin lärjungar på det som ska hända till helgen. Måndag, tisdag och onsdag så tränar Storvreta på findetaljer i spelet och ser till att allt stämmer klockrent inför helgen. På torsdagen fängslas Jesus av romerska soldater, då åker vi till Malmö och inkvarterar oss på hotellet. På fredag ställs Jesus inför rätta, torteras med piskrapp och hängs upp/dör på ett kors. På fredag Vi kör en skön gemenskapsdag i Malmö, tränar lite lätt, drar av en presskonferens, spanar in Malmö arena och käkar gott på kvällen. Lördag, då är J stendöd, men bibeln berättar om att han går en kamp i dödriket. Nu lirar vi final mot Warberg. Allt ska avgöras: Sveriges bästa lag ska tas fram. På söndag återuppstår J och visar sig för sina efterföljare. Ovissheten byts ut mot fest och glädje. Söndag i Uppsala, då blir vi firade av en stor folkmassa på Vaksala torg och guldfirandet(?) ser inga gränser. På måndag fortsätter J livet som uppstånden i segerns tecken. Storvreta lever vidare som mästare och njuter av lite ledighet!

Det min vänner är sista veckan i dubbel betydning för en troende, guldjagande elitspelare.

(om vi nu vinner...)

// #17