20 januari 2011

Vinst mot oslagbara Dalen!

Tåget rullar på, som sagt... !

Vi åkte igår (tidigt på morgonen) upp till Umeå för att möta hemma-obesegrade Dalen, som för övrigt ligger tvåa i tabellen efter en fin säsong.

Vi lyckades dock få hål på deras hemmabubbla, och "avgjorde" enligt mig matchen redan i första perioden genom att vinna den med 1-3. Mål från Holtz, Stenberg och Gy, min backkollega som gjorde sässens första. Galet fint mål!

Med att vi avgjorde matchen menar jag med att vi chockade motståndet hårt och att de efter den chocken aldrig riktigt kom in i matchen igen. De blev tagna på sängen och visste inte riktigt hur dom skulle svara mot vår tokoffensiv. Det var riktigt kul att se. Hur man kan få ett bra topplag på fall bara genom små taktiska ändringar.

Matchen slutade 7-4 efter våra två sista mål i öppen kasse. Men annars var denna match signerad Henrik Stenberg som gjorde lite som han ville... 4+1 denna afton.

Lite komiskt är det dock att läsa referatet på Dalens hemsida. En otroligt subjektiv person som i slutet lyfter fram alla orättvisheter till varför Dalen inte vann. Att domarnivån var låg, var det inga andra som tjänade på än dom eftersom våra två kompensationsutvisningar kom i sista 10 sekunderna och dom fick läge att komma i fatt genom att göra två mål i deras PP i sista perioden. Otroligt intressant reflekterat. Lite spännande också att de skriver "tänk om Max Wahlgren hade varit med..." Vi saknade en viss Mika där hemma också :)

Nu måste jag jobba vidare innan jag ska åka o hämta min blivande kollega Mattias Byström på stationen. I helgen har vi en del TOUCHDOWN-planering o stå i. Det ska bli ruggigt kul!

Peace!