7 december 2010

VM är igång för fullt!

Sverige har vunnit med 21-1 och 39-1 i sina två inledande matcher i innebandy-VM i Finland... Ja, jag vet inte vad man ska säga. Pinsamt, Tragiskt, Tråkigt, Roligt, Förnedrande, Hämmande ???
Bra eller bara jättedåligt för sporten innebandy?
Många väljer att uttala sig rät olika om det hela. Stenberg, vår måltjuv uttryckte frustration i gårdagens UNT och tyckte det var tragiskt med 39-1 mot Australien, medan Kanebjörk såg det mer positivt och lyfte upp vikten av att de sämre lagen faktiskt är där och får se o lära riktigt innebandy.

Och det är ju så det måste vara. Vi måste ändå glädjas över att länder som Kanada, Singapore(!), Australien, Italien, Japan äntligen är med på de stora mästerskapen. Det är så det måste börja, om innebandyn ska kunna bli en världssport. Det är inte positivt kanske att det blir 39-1 i en VM-match, men samtidigt måste det ju till för att Australiensarna ska veta vad dom ska jobba på i sina klubblag när dom kommer hem igen... Målvakten i A sa ju bland annat att matchen mot Sverige var första gången han mötte spelare som kunde skruva skotten. Haha! Han måste suttit o sett ut som han jagade flugor när sundstedt o grabbarna började båga! Lot of fun!
... men tänk er hur det var i fotbollens begynnelse. De första 30-50 åren i sportens historia så det ju exakt likadant ut som i dagens innebandyframväxt. England och några andra länder som började med fotbollen först av alla, krossade de andra länderna med liknande siffror. Men efter hand så har de andra länderna också utvecklats och blivit lika bra. Visste ni att Uruguay med några hundra tusen invånare blev de första världsmästarna någonsin 1930. För att dom började med fotboll tidigt...

Kanebjörk. Denna gigant bland giganter, tog ett mäktigt poängrekord med sina 6+6 (12 poäng). Som hyllning till honom bjuder jag på en uppdaterad bild på den lilla skönheten.

Kom tillbaka imorgon för nästa uppdatering! ;)