1 januari 2014

Ett mål iallafall.


Jag har gjort en viktigt insikt! Jag kommer nog aldrig leva ett särskilt lugnt och tillrättalagt liv... det ligger som inte riktigt för mig. Jag gillar ju att ha många bollar i luften och hålla ett högt tempo.

Så istället för att ändra personlighet, vilket hade känts som ett allt för stort och svårt projekt - och knappast önskvärt, så är ett av mina mål det här året är att hitta sätt att inte bli så uppstressad när jag har förmycket att göra.
Inte tappa goda rutiner av t.ex. träning och kvalitetstid med Gud - som jag egentligen vet är nödvändigt för att klara av stress och stora utmaningar - även när det är mycket på agendan.

Så nu t.ex. när jag är mitt upp i kursavslut och det är mycket i skolan som ska in innan deadline så försöker jag ta det med ro. Ta särskild tid att fundera på det jag läser om tillsammans med Gud, och vad det får för konsekvenser för mitt eget liv, samtidigt som jag skriver arbetena. Och se till att planera in träningstid och sätta larm på mobilen så jag inte missar det... Och än så länge har det definitivt lugnande effekt och känns som en bra förutsättning för goda vanor som håller i längden.

Jag hoppas bara jag kommer ihåg det imorgon också... kanske får sätta en påminnelse på mobilen...