6 september 2013

Hang-up.

Jag är en sån där person med hutlöst höga krav på mig själv... som många gånger har varit till nytta för att nå goda prestationer, men betydligt oftare gjort att jag aldrig känner mig nöjd, och alltid kan pressa mig lite mer.
Bland annat så har det tagit sig i uttryck att jag alltid tränar på egenhand (bortsett från när jag tränat med laget så klart) eftersom jag alltid tycker jag håller för lågnivå och inte vill sinka någon annan, och för att undvika att få ytterligare press på mig - det räcker liksom med min egen.

Visst låter det som ett ganska knepigt och tråkigt beteende? Och kanske känner du igen dig?
Jag har iallafall insett att det inte kommer hålla i lägden och att jag vill annorlunda. Så för att hitta ett sunt och trevligt sätt att träna på så behöver jag bita i det sura äpplet och använda ambitionen till att skapa ett nytt förhållningssätt till prestation genom att utmana det jag tycker är jobbigt.
För ärligt talat så är det nog ganska få som överhuvudtaget bryr sig om hur bra flås jag har eller hur väl jag kan trycka ifrån i uppförsbackarna av de vänner jag skulle kunna träna tillsammans med...

Så här efter sommaren så har jag tänkt att jag ska ut och springa innan dagen på kontoret eller skolan drar igång. Jag bor nämligen i samma hus som kontoret. Och oj så bra det började! De första tre dagarna... sen började jag kompromissa lite och löpningen blev till powerwalks och promenader... så idag hade jag bestämt mig för att komma igång igen. Men usch så jobbigt det kändes.
Så när jag mötte en löp-redo Mattias Ottestig i dörren och han frågar om jag ska hänga med så tänker jag: aldrig i livet!... men samtidigt, tänk va skönt det skulle vara med lite draghjälp ändå... och på insidan startar någon typ av konflikt.
Så när jag hör mig själv säga: "okej!" efter en stunds övertalning så börjar prestationsångesten komma smygandes...

... tror ni jag behövde oroa mig? Icke, kommer hem glad och stolt... inte så mycket för att jag sprungit utan mer för att jag precis övervann en hämmande och tråkig hang-up. Grattis till mig!

Har du hang-ups som du skulle behöva utmana?