1 december 2011

Vad händer?

Rubriken är inte bara två kroppsdelar utan också en känsla jag och troligtvis många med mig kan få då och då. På nåt sätt känns det som att världen blir mer och mer tragisk för varje dag som går. Kanske är det bara min känsla av att det varit sjukt mycket på slutet, inte minst inom idrotten som jag ju håller så kär? Kanske är det bara jag som plötsligt fått upp ögonen för allt tragiskt som sker?

Fotboll är, vid sidan av friidrotten, min absoluta favoritsport, och bara där har det hänt väldigt mycket på sista tiden. Den enda blogg jag egentligen följer, förutom den här såklart, skrivs av fotbollsjournalisterna Simon Bank och Erik Niva, och den senare skrev i söndags ett inlägg med titeln ”The State We’re In”. Läs det! 

Tänk att så mycket ont kan ske bara inom fotbollen på 24 timmar.

Niva avslutar med orden: ”Fotbollen av idag. Världen av idag. Väck mig.”

Ibland känns jordelivet som en mardröm. Då är det skönt veta att vi, när detta livet tar slut, har chansen att bli uppväckta till ett nytt och bättre liv, utan ondska, av Jesus Kristus.

Oavsett om det faktiskt blir värre och värre, eller om det bara känns så, är det grymt skönt att ha Jesus i allt detta. För kristna är det ingen konstig tanke att det skulle bli värre och värre här på jorden. Det pågår en strid, och det finns en ond makt som också verkar. Men vetskapen att det goda kommer att segra och att det finns ett liv efter döden är ovärderlig. Dessa löften får vi i bibeln. Jesus kom för att rädda oss. Så här beskriver Paulus honom i ett av sina brev i Bibeln:

”Jesus Kristus, som offrade sig för våra synder för att rädda oss ur den nuvarande onda tidsåldern, efter vår Guds och faders vilja.” – Gal 1:4

Men inte ens detta kan ta bort sorgen för de drabbade. Och när nu någon som jag, som inte har någon som helst personlig relation till någon av de drabbade, kan känna starkt medlidande och sorg över allt sorgligt som händer, och nu menar jag inte bara specifikt de fotbollsrelaterade saker som nämnts i Nivas blogginlägg, utan också allt annat som varit, hur känner sig då inte alla personligt drabbade?

Vi får försöka finna tröst i det som väntar. Det som Johannes får se och som finns beskrivet i Bibelns allra sista bok:

"Jag såg en ny himmel och en ny jord” – Upp 21:1

/Tomas