10 november 2011

Allhelgonaläger 2011

Så var det då dags för det (någon gång) omtalade Allhelgonalägret på Sandvikegården strax utanför Arvika, i  Värmlandsskogarna. Vi var såklart ett gäng från KRIK Karlstad där och jag (Elina) och Therése var även delaktiga som ledare. Vi höll i ett 4 timmar långt seminarium – Allhelgona Active som i huvudsak bestod av två saker - Idrott och Gud!

Lägret blev otroligt lyckat med mycket glädje i både Gud och idrott. På Active ägnade vi oss bland annat åt att svettas tillsammans och "klämma och känna" på varandra genom olika samarbetsövningar. Vi spelade också basket, fotboll och innebandy och hade en andakt med lite fika till. 


 
Nu kanske ni tror att det här var allt som hände - men nej! Där tar du fel. Det var nämligen så att avslutningsvis , på söndag morgon, var det dags för det KRIK-löp vi gemensamt i KRIK Karlstad anordnade till förmån för KRIK och BIAL (Barn I Alla Länder) och det missionsarbete som båda dessa står för. Till Guds ära sprang ett gäng glada tjejer och killar ihop ca 7500kr. Häftigt!


Något av det jag tyckte var roligast med lägret, förutom all undervisning, kvällsmöten och snacken kring matborden, var att jag tyckte att det märktes att ett år passerat för KRIKs räkning. Inte så att jag inte har åldrats (absolut inte), men namnet KRIK var mycket mer etablerat (till skillnad från mitt) bland de ungdomar som var på årets läger, jämfört med de som var på förra årets läger. Detta är ett levande bevis för att KRIKs satsningar verkligen märks och syns. Folk blev medlemmar, köpte KRIK-kläder (någon innan han blev medlem), talade om att starta nya lokalavdelningar eller gå med i någon av de redan befintliga. Det är roligt att se att KRIK väcker ett större och större engagemang hos allt fler människor och går famåt runtomkring i vårt avlånga land.

Troligtvis blir det ett läger för oss även nästa år och det taggar vi för redan nu!