14 juli 2009

KRIK-löpet !!!

Hej TEJPdeltagare!!

Under årets TEJP-läger kommer det första KRIK-löpet någonsin att äga rum. Detta kommer bli en av lägrets höjdpunkter och vi hoppas att DU är taggad att vara med och springa för att andra ska kunna få det bättre i världen.

VAD ÄR KRIK-LÖPET?

En Springtävling runt Solbacken (TEJP-gården) på ca 500-700 m. Banan kommer ha roliga inslag av lättare hinder att ta sig förbi och maxtiden är 20 minuter. Det gäller att hinna så många varv som möjligt!

SYFTET?

Beroende på hur många deltagare som ställer upp och hur många varv varje deltagare springer bidrar vi med pengar till ett missionsprojekt i Panama. (läs mer nedan...) Så syftet är att: Springa för andras skull!

HUR GÅR DET TILL?

Ni får i detta mail ett Word-dokument "KRIK-löpet". Där ska du fylla i de personer som vill sponsra dig när du löper. Till exempel: Kalle vill gärna vara med och springa KRIK-löpet. Han skriver ut "Sponsringsformuläret" och går sedan till mamma, pappa, syskon, kompisar, mor och farföräldrar och frågar om de vill vara med och sponsra honom när han springer. Kalles Mamma säger: Javisst! Du får 10 kr per varv du tar dig runt! Kalles farmor sponsrar honom med 20 kr per varv. Kalle fyller då i mammas och farmors uppgifter i dokumentet (och de andra som vill sponsra honom) och lämnar sedan in formuläret till KRIK-ledningen på TEJP. Efter loppet konstaterar vi att Kalle tog sig runt 5 varv på banan under 20 minuter. Då innebär det att Mamma betalar 50 kr och Farmor 100 kr till KRIKs missionsprojekt i Panama.

VEM SKA SPRINGA?

Just DU! Alla Deltagare Och Ledare på TEJP 09 inbjuds att vara med i loppet. Du behöver inte vara superduktig på att springa, det viktigaste är att du ställer upp. Ju fler deltagare desto mer hjälper vi andra, med våra pengar! Så ta chansen. Skriv ut Formuläret idag och börja ragga sponsorer!

VINNER MAN NÅGOT?

Det kommer finnas TRE fina priser att tävla om.
1. Till den som löper flest varv!
2. Till den som drar in mest pengar!
3. Till snyggast utförande (klädsel och löpstil) !


VAD HANDLAR MISSIONSPROJEKTET OM?

KRIK har ett samarbete med Svenska Bibelsällskapet och har tillsammans valt ut ett projekt i Panama som vi vill stödja. Läs vad Torbjörn Stolpe vid Svenska Bibelsällskapet berättar om projektet:

- Panamaprojektet är ett projekt bland barn och ungdomar i Panama. I Panama, och främst Panama City, finns en stor grupp barn och ungdomar som lever i en egen värld, helt utanför det normala samhället. De lever i distrikt som polisen kallar röda zoner, där invånarna saknar grundläggande etiska och moraliska värderingar. De drabbas oftast av sociala problem och drogmissbruk. I de här röda zonerna växer barnen och ungdomarna upp utan goda vuxna föredömen och saknar alltså normala förutsättningar att skapa goda värderingssystem.

Bibelsällskapet i Panama arbetar här för att radikalt ändra förutsättningarna genom att erbjuda en alternativ värld där sportaktiviteter, möten och god gemenskap ska hjälpa till att träna barnen och ungdomarna till vettiga värderingar. Svenska Bibelsällskapet stödjer Panamas bibelsällskap i detta projekt.

I KRIK-löpet får du chans att stödja detta projekt. Ju fler sponsorer och löpta varv du fixar, desto mer pengar till projektet!

FRÅGOR!?

Kontakta KRIK på info@krik.se eller Peter på peter.svensson@krik.se