29 juli 2010

Låt Andens regn få falla (eller snarare ösa ner)

Idag har varit en riktigt häftig dag! I förmiddags på ett av bibelstudierna fick vi höra om Bibeln i vardagen och om Bibeln som den ultimata sanningen. Sedan efter lunch bar det av till diverse spår och seminarier där jag är med och är ledare på Sportsfoto-spåret. Vi for runt med våra kameror och fotade några andra av Active-grenarna, och i motsatts till igår så fick vi lite solsken idag.

Det heter ju "efter regn kommer solsken", men i Tejps fall så blev det tvärt om. Under kvällsmötet började det åska och ösregna, så mycket att strömmen blev tvungen att slås av en stund för att inte riskera att någon utrustning skulle skadas. Medans vi väntade på att regnet skulle avta lite så att predikan kunde fortsätta så sjöng vi lovsången "Let it rain". En mer passande lovsång går nog inte att hitta:) När vädret sedan lugnade sig så fick vi fortsätta lyssna till Elin Risberg som talade om livets bröd och om hur vi får ta del av Jesus. Sedan fick vi ta del av Jesus i nattvarden.

Under resten av kvällen vankas det nu bland annat glasscafé, poolcafé och en grym talkshow. Vi får be om de som ska sova i tält inte behöver sova i vattenpölar sedan när de går och lägger sig.

Imorgon blir sista dagen med segling, streetdance, skateboard och de andra grenarna, för på lördag drar hela lägret på outreach inne i Örnsköldsvik. Det är riktigt härligt att Gud kan få använda alla oss för att sprida hans kärlek här bland Ö-viksborna.

Frid! / Helen Gunnarsson

PS. Jag kommer nog aldrig att sluta förundras över hur gött det är att idrottare slipper ha sin tro på ena sidan och sin idrott på den andra, utan att det går att kombinera. Sjukt bra!