6 november 2012

KRIK-Spåret fäktas!

Förra onsdagen var det återigen dags för KRIK-Spåret att testa på en sport som för många var första gången de testade på - fäktning. Det var två timmar av mycket skratt, nya erfarenheter och svett!

Efter lite tveksamheter kring om vi verkligen hade bokat ett fäktningspass eller inte och vart den ansvarige för fäktningen höll hus så slutade det med att vi blev instruerade av två juniorkillar (rankade etta och fyra i Sverige) och deras tränare. Trots en liten tveksam inställning från oss så slutade allt riktigt bra och vi blev mer än nöjda!

Efter uppvärmning, lite instruktioner kring olika grunder inom fäktning och lite taktiska tips så var det dags för oss att byta om till riktig fäktningsutrustning, se bilderna nedan.


Efter att alla deltagare hade fått på sig all utrustning blev det dags för en turnering där alla mötte alla. Efter många bra och svettiga matcher blev det slutligen dags för en final som stod mellan Daniel och Oscar, det blev en tuff och spännande match som Daniel till slut vann med 10-8!
Gammal är äldst, eller hur lärarn?Här har vi alla glada KRIKare som deltog denna dag, den blev bättre än vad vi hade kunnat hoppas på!
Kom också ihåg att gilla vår Facebook-sida där mer info om KRIK-Spåret kommer upp!
http://www.facebook.com/kriksparetuppsala

/ Oscar Fernholm
KRIK-Spåret Uppsala